Couperose is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door de verwijding van kleine bloedvaten, voornamelijk in het gezicht. Het verschijnt als rode tot paarse bloedvaatjes die vaak duidelijk zichtbaar zijn op de huid, vooral op de wangen, neus en kin. Deze aandoening komt vaak voor bij mensen met een lichte huidskleur en een gevoelige huid.

De belangrijkste oorzaak van couperose is de zwakte van de wanden van de bloedvaten, waardoor ze gemakkelijk uitzetten en zichtbaar worden op het huidoppervlak. Erfelijkheid, blootstelling aan de zon, overmatig alcoholgebruik, roken en temperatuurschommelingen zijn enkele factoren die de ontwikkeling van couperose kunnen bevorderen.

Hoewel couperose op zichzelf geen ernstige medische aandoening is, kan het als cosmetisch storend worden ervaren. Indien couperose niet behandeld word kan de het wel erger worden, bloed kan gaan lekken en ontstekingen veroorzaken.

 

Rosacea is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid en ontstekingen, meestal op het gezicht. Het vooral volwassenen tussen de leeftijd van 30 en 60 jaar. Rosacea kan variëren in ernst, de symptomen kunnen in de loop van de tijd verergeren of verbeteren Er zijn verschillende factoren die bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van Rosacea.

Roodheid, (erytheem) een aanhoudende roodheid op het gezicht, meestal op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Dit kijkt op blozen.

Zichtbare bloedvaatjes (teleangiëctastieën), fijne bloedvaatjes die zichtbaar worden, wat kan leiden tot een gespikkelde of spinachtige verschijning in de huid.

Pukkeltjes en bultjes, Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en bultjes die lijken op acne. Het verschil is dat er alleen waterkleurig vocht uit komt en de huid geen mee-eters heeft.

Oogklachten, bij sommige mensen met rosacea kunnen oogklachten optreden, zo als droge ogen, branderigheid en in het ernstige gevallen ontsteking van de oogleden en het hoornvlies.

Brandend en stekend gevoel, je ervaart een brandend of stekend gevoel op de huid.

Triggers, verschillen factoren, zoals blootstelling aan zonlicht, warmte, gekruid voedsel, alcohol, stress, onrustige darmen en bepaalde huidverzorgingsproducten kunnen symptomen van rosacea vererger.

 

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die zich manifesteert als ontsteking van de huid. Het wordt vaak gekenmerkt door symptomen zoals roodheid, jeuk, zwelling en in sommige gevallen schilfering van de huid.

Er zijn verschillende soorten eczeem,

Atopisch eczeem de meest voorkomende is.

Contacteczeem, dat wordt veroorzaakt door contact met bepaalde stoffen

Seborroïsch eczeem, dat vaak wordt geassocieerd met een overmatige productie van talg op de huid.

Typische symptomen van eczeem zijn jeuk, roodheid, zwelling en irritatie van de huid. In ernstigere gevallen kunnen blaren, korstjes en schilfers optreden.

De behandeling van eczeem richt zich op het verminderen van ontsteking, het verlichten van symptomen en het voorkomen van terugkerende episodes. In de Salon maken we gebruik van producten met barrière herstellende en  vocht inbrengende crèmes.

 

Maatwerk voor je huid

Iedereen is uniek en dus ook elke huid. Daar past dan ook geen standaard behandeling bij. Een huid heeft maatwerk nodig. Samen gaan we kijken hoe het met jou huid gaat. Benieuwd wat Skinbodycare voor jou kan betekenen, neem contact met mij op.

Maak een afspraak Neem contact op